OKULUMUZ ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ KONSORSİYUM ORTAKLIĞINA HAK KAZANDI!

Okulumuz 2025 Erasmus+ Okul Eğitimi Konsorsiyum ortağı olarak Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ar-Ge ekibi tarafından seçilmiştir. Emeği geçen okul idaremiz ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz!


04-03-2025

OKUL EĞİTİMİ ALANI AKREDİTASYON HEDEFLERİ

Okul Eğitimi Akreditasyonu Amacı

     Hatay İl Millî Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ programı akreditasyon başvurusunda hazırladığı Erasmus Planı ile bireylere yeni beceriler kazandırmayı, kişisel gelişimlerini güçlendirmeyi ve istihdam olanaklarını artırmanın yanı sıra tüm bireylerin yabancı dil becerilerini artırmayı ve böylece gelişmiş uluslararası iş birliğinin temelini atmayı, eğimin dijitalleşmesi sürecinde bireylerin dijital yeterliliklerini ve tüm anahtar yetkinliklerde gelişmelerini sağlamayı amaçlamaktadır. Bunun yanı sıra, öğretmen ve öğrencilerin sosyal duygusal becerilerini destekleyerek girişimcilik ve inisiyaf alma, kültürel farkındalık ve yaratıcılık becerilerini gelişrmeyi, dezavantajlı bireylerin akranlarından soyutlanmadan gelişimlerine katkı sunmayı ve sürdürülebilir yaşam becerileri ile çevre duyarlılığını ön plana çıkaran faaliyetleri öncelikli olarak planlamışr.

Okul Eğitimi Akreditasyon Hedefleri

     Hatay İl Millî Eğitim Müdürlüğü Erasmus planı kapsamında, ilimiz genelinde yapılan ihtiyaç analizleri, bölgesel ve yerel raporlar, üst politika belgeleri, Millî Eğitim Bakanlığı Stratejik Planı ve 2023 Vizyon Belgesi ve Müdürlüğümüz Stratejik Planı göz önünde bulundurularak 2021-2027 yıllarını kapsayan Erasmus+ dönemi için aşağıdaki hedefler belirlenmişr;

1. Disiplinler arası öğrenmeyi merkeze alarak öğretmenlerin ve öğrencilerin yabancı dilde ileşim yeterliliklerini artırmak.

2. Öğrencilerin ilgi, yetenek ve kapasiteleri doğrultusunda gelişimlerini destekleyerek, öğrenmeyi hayatlarının her alanına taşıyıp, kültürel farkındalıklarını ve yaracılık becerilerini gelişrmek.

3. Yapay zekanın eğim ortamlarına entegrasyonu ile uzaktan eğim metodolojileri, arrılmış ve sanal gerçeklik uygulamalarında öğretmen ve öğrencilerin farkındalık ve beceri düzeylerini arrmak.

4. Veri madenciliği aracı olan öğrenme analiği araçlarının kullanımı ile ölçme-değerlendirme süreçleri ve öğrenci kariyer rehberliği karar verme aşamalarında verileri objekf olarak analiz edebilmek

5. Öğrencilerin toplumsal kalımlarını destekleyerek karmaşık sorunları çözümlemeyi kolaylaşran eleşrel düşünme, girişimcilik ve inisiyaf alma ile birlikte zaman yönemi becerilerini gelişrmek

6. Okul öncesi öğrencilerinin bilişsel, duyuşsal ve fiziksel olarak çok boyutlu gelişimlerinisağlamak amacıyla öğretmenlerin mesleki gelişimlerini arrmak ve erken çocukluk eğiminin kalitesini yükseltmek.

7. Öğretmenlerin STEM farkındalıklarını arrmak ve öğrencilerin günlük hayaa karşılaşkları problemlere fen, matemak, mühendislik ve teknoloji bilgilerine dayanarak çözüm üretmelerini sağlamak. 

8. Dezavantajlı ve özel eğime ihyacı olan bireylerin, soyutlanmadan mizaç, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, toplumla bütünleşmiş ve ortak yaşam kültürü edinmiş bireyler olarak yeşmesini sağlamak.

9. Özel yetenekli öğrencilere rehberlik eden öğretmenleri mesleki ve akademik olarak destekleyerek, ilgi alanları doğrultusunda bu öğrencilerin yeteneklerini ve yaracılıklarını arrmak.

10. Öğretmen ve öğrencilerin sürdürülebilir çevre, iklim değişikliği, ekolojik farkındalık konularında bilgi ve becerilerini arrarak doğaya yönelik olumlu tutum ve anlayış kazanmalarını sağlamak.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 3  kişi beğendi